Шестима актьори са с изгаряния след инцидент на снимачната площадка на "Гладиатор"

Премиерата на филма е насрочена за ноември 2024 г. 

11.06.2023 | 17:47 Редактор: Петя Кръстева
Шестима актьори са с изгаряния след инцидент на снимачната площадка на

При инцидент на снимачната площадка на следващия филм "Гладиатор" - продължението на носителя на "Оскар" за най-добър филм от 2000 г. - са пострадали няколко души, участващи в продукцията.

"По време на заснемането на планирана поредица от каскади на снимачната площадка на продължението на "Гладиатор" се случи инцидент, по време на който няколко членове на екипа получиха наранявания, които не са животозастрашаващи", сподели говорител на Paramount Pictures в изявление за Си Ен Ен.

"Екипите за безопасност и пълно медицинско обслужване на място успяха да действат бързо, така че пострадалите веднага да получат необходимата помощ. Всички те са в стабилно състояние и продължават да се лекуват", се казва в изявлението.

Изданието "Variety", което първо съобщи новината, уточни, че общо шестима души са получили лечение заради изгаряния при инцидента, станал на снимачната площадка на филма в Мароко.

"Доброто състояние на актьорите и екипа е от изключителна важност за нас и ние имаме строги процедури за здраве и безопасност при всички наши продукции. Ще продължим да следим ситуацията и да вземаме всички необходими предпазни мерки, докато възобновяваме продукцията", се допълва в изявлението на говорителя на Paramount.

Продължението на "Гладиатор" се режисира от Ридли Скот. Той е режисьор и на първия филм с участието на Ръсел Кроу, който получи за ролята си Оскар за най-добър актьор.

В новия филм се завръщат Кони Нилсен и Дерек Джакоби. В него ще участват новодошлите във франчайза Пол Мескал, Педро Паскал, Дензъл Уошингтън и звездата от "Странни неща 4" Джоузеф Куин, БГНЕС.

Премиерата на филма е насрочена за ноември 2024 г. 

Снимка: БГНЕС