"Знак на уважение към новия монарх": Кейт Мидълтън вече се покланя на кралица Камила

Първият ѝ реверанс беше заснет

26.05.2023 | 17:50 Редактор: Вяра Димова

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън изрази уважението си към съпругата на крал Чарлз III - Камила, като първият ѝ реверанс беше заснет от камерите. Съпругата на принц Уилям изненада кралските наблюдатели, когато не направи поклон към кралица Камила по време на церемонията по коронясването на съпруга ѝ преди няколко седмици, като някои спекулираха, че това е намек за разрив между двете кралски дами.

Кралският експерт Том Бауър твърдеше даже, че липсата на реверанс от страна на Кейт се дължи на нейното раздразнение от списъка с гости за коронацията, но принцесата на Уелс сложи край на тези спекулации, когато още на следващия ден направи реверанс към новокоронованата кралица.

По време на коронационния концерт в замъка Уиндзор, Кейт се поклони на Камила, когато тя мина покрай нея, за да заеме мястото си в публиката, като това действие беше определено за знак на дълбоко уважение към новия монарх.

Между жените поздравът обикновено е реверанс или лек поклон на главата, ако виждат суверена за първи път този ден. За мъжете поздравът обикновено е поклон на глава или като алтернатива - стискане на ръката на кралската особа.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС