Билки идват на помощ в борбата с ежедневния стрес

Тревожността може да е основа за цялостно влошаване на здравето

21.05.2023 | 09:38 Редактор: Петя Кръстева
Билки идват на помощ в борбата с ежедневния стрес

Тревожността, предизвикана от стрес, е често срещан феномен в съвременното ежедневие. Безпокойството и нервността, високите нива на стрес са проблем, който може да доведе след себе си редица здравословни състояния - както физически, така и психо-емоционални. Хроничният стрес и тревожността могат да са основа за цялостно влошаване на здравето.

Ето защо е важно да се противодейства срещу стреса навреме, за да се намали тревожността и риска от здравословни проблеми впоследствие. Можете да го направите с помощта на билките. Природата се е погрижила да осигури необходимите натурални средства срещу тревожност. Трябва само да откриете кои са те.

Лавандула

Лавандулата има много мощни успокояващи свойства. Самата ѝ миризма съдейства за моментално успокояване на нервната система. По тази причина лавандулата помага и за подобряване на съня. Ако капнете само няколко капки етерично масло от лавандула на възглавницата си преди лягане, това ще ви помогне да заспите бързо и дълбоко. Лавандулата е полезна при тревожност, депресия, безпокойство, високи нива на стрес, защото има силен успокояващ ефект. Ето защо тя е част от народната медицина на много народи от векове.

Маточина

Маточината принадлежи към семейството на ментата. Тя има превъзходен аромат и активни вещества в състава си, които намаляват стреса и влияят положително при тревожност, безпокойство и повишена нервна възбудимост. Можете да я използвате под формата на отвара, чай или етерично масло.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay