Имайте предвид тези препоръки, ако решите да пътувате сами

Не забравяйте да вземете със себе си химикал и селфи стик

20.05.2023 | 13:00 Редактор: Вяра Димова
Имайте предвид тези препоръки, ако решите да пътувате сами

"Животът е всичко, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето" – колко често сме установявали това чрез собствения си горчив опит? Соло пътуването отдавна не е нещо необичайно. Ако наистина искате да го направите, не губете време в мисли и лутане. В следващите редове ви предлагаме няколко ценни препоръки, които биха направили екскурзията ви още по-невероятна.

Носете със себе си химикалка

Макар и този предмет да звучи все по-архаично, всъщност да имате химикалка подръка може да ви спести доста време. Където и да пътувате, винаги може да ви се наложи да попълвате документи, а пък ако батерията на телефона ви падне и няма как да я заредите, можете да напишете нещо важно на лист хартия.

Направете си застраховка

Със сигурност това е стъпка, която повечето от нас пренебрегват, тръгвайки на път. В действителност обаче срещу минимална сума пари можете да си подсигурите погасяването на разноските в случай на инцидент. Това ще ви е от голяма полза, особено ако пътувате сами.

Внимавайте с алкохола

Със сигурност хапването и пийването в по-големи количества са позволени, особено когато сме на почивка. Ако пътувате сами обаче, недейте да прекалявате, тъй като не бива да забравяте, че вие сте единственият човек, на когото можете да разчитате. Навсякъде по света има недоброжелатели, които биха се възползвали от това ваше състояние.

Носете си селфи стик

Ако пътувате сами, ще ви се наложи да молите непознати да ви снимат. Ако сте от срамежливите обаче, тази задача може да се окаже не толкова приятна. За да се улесните, носете със себе си селфи стик, като дори можете да изберете модел с bluetooth бутон. 

Купете си специален портфейл

Независимо дали пътувате сами или не, отделете малка сума пари и си купете т. нар. "скрит портфейл". Той изглежда като плосък несесер и в него можете да сложите по-важните си документи, както и телефона си и по-голяма сума пари. Така ще можете да предпазите личните си вещи дори ако раницата ви или портфейлът ви бъдат откраднати.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay