Пътека, минаваща по цялото крайбрежие на Англия, ще носи името на Чарлз III

Тя ще има за цел да свърже общности в цялата страна

01.05.2023 | 20:13 Редактор: Михаела Димитрова
Пътека, минаваща по цялото крайбрежие на Англия, ще носи името на Чарлз III

Най-дългата национална пътека в Англия, която ще минава по цялото крайбрежие на страната, ще бъде преименувана на "Крайбрежната пътека на крал Чарлз III на Англия", обяви правителството.

Идеята е пътеката да бъде напълно проходима през следващата година, като ще има за цел да свърже общности в цяла Англия.

Промяната на името трябва да остави остави трайно обществено наследство за хората и природата, това е и начин да се отпразнува коронацията на Негово Величество крал Чарлз III, се казва още в изявление на британския парламент.

Като принц на Уелс, Чарлз винаги е изразявал своята привързаност и загриженост към дивата природа на Англия, природните и селските места, както и любовта си към разходките и ролята им за насърчаване на по-добро психическо и физическо здраве, подчертава Yorkshire Post.

Английската крайбрежна пътека на крал Чарлз III ще бъде дълга 2700 мили и ще преминава през някои от най-красивите провинции на страната. Посетителите ще могат да видят едни от най-зашеметяващите и международно известни крайбрежни пейзажи на Англия.

Снимка: БГНЕС