"Огромен размножителен успех": Полярно мече се роди в зоопарка в Хамбург

Все още няма информация какъв е полът на мечето

27.04.2023 | 15:58 Редактор: Михаела Димитрова

В зоопарка Хагенбек в Хамбург се радват на щастлива новина, тъй като малко бяло полярно мече се е родило и ще бъде нова атракция за бъдещите посетители.

Животното е родено в средата на декември 2022 г. от полярната мечка Виктория, съобщиха от зоопарка в Хамбург в четвъртък. Майката, която също е видяла бял свят в зоологическата градина през 2002 г., се грижи с много любов за новороденото си мъниче. Първите дни след раждането са критични за мечетата на полярните мечки - те се раждат почти голи, слепи и глухи.

"Много сме щастливи от първото полярно мече в Северния ледовит океан. За Хагенбек това потомство от второ поколение е огромен успех в размножаването и доказателство, че усилията ни за този застрашен вид се отплащат", каза директорът на зоологическата градина в Хагенбек - Гуидо Вестхоф, цитиран от Tagesspiegel. Все още няма информация какъв е полът на мечето, а от екипа на зоопарка едва скоро успяват да достигнат до майката, тъй като първите месеци тя полагала грижи за малкото мече на спокойствие.

Майката и детето все още са защитени от посетители. Предстои обаче скоро да бъде монтиран монитор в заграждението за полярни мечки, така че посетителите да могат да ги видят.

Снимка: Pixabay