Броени дни до коронацията на Чарлз III: Какви ястия ще бъдат сервирани?

Изчистват се последните детайли около тържествата в празничния уикенд

23.04.2023 | 18:06 Редактор: Михаела Димитрова
Броени дни до коронацията на Чарлз III: Какви ястия ще бъдат сервирани?

Британският кралски двор има броени дни до коронацията. Изчистват се последните детайли около тържествата в празничния уикенд от 6 до 8 май. И докато медиите на Острова пишат за специалните одежди, тоалети и аксесоари за най-важния ден, други са се вперили в онова, с което ще се почерпят гостите на крал Чарлз Трети.

Оказва се, че престолонаследникът имал предпочитания и за менюто, подготвено специално за обяда в деня, в който ще поеме официално монархията.

От Бъкингамския дворец разкриха, че Чарлз и съпругата му Камила са избрали да бъде сервиран киш. Той включва сезонния зеленчук спанак, а също така боб и естрагон.

От пресцентъра на кралското семейство отвориха вратата на кухнята, показвайки как готвачите приготвят въпросния киш с тесто.

Благодарение на споделената рецепта от кралските готвачи, всеки може да приготви у дома киша със спанак. Освен сместа, в която има още боб, сирене чедър и естрагон, е много важна и сместа, с която се залива кишът. Тя се прави от мляко, сметана, яйца, билки и подправки.

Повече прочетете на tialoto.bg

Снимка: БГНЕС