Домакини, не правете тези грешки с изпраните дрехи

Сушилнята може да повреди определи тъкани

21.04.2023 | 21:28 Редактор: Петя Кръстева
Домакини, не правете тези грешки с изпраните дрехи

Сушилнята е много практичен уред, който ви дава възможност да изсушите прането си бързо и лесно, без да се налага да простирате и да чакате да съхне. Дрехите са готови за обличане за нула време, а сте готови за всички останали предизвикателства в дома и ежедневието си. Може да ви се иска да слагате всичко в сушилнята и да пестите време и енергия, но има някои неща, които е по-добре да не се слагат в този уред. Сушилнята може да им навреди и да ги направи негодни за носене впоследствие.

Бански

Банските може да се увредят в сушилнята. Въпреки че са създадени да издържат на горещината на плажа и солената вода, тъканите им могат лесно да се повредят в сушилнята. Еластичните нишки в материята на банските се разтягат много бързо при сушене в сушилня, затова не е препоръчително да го правите. Освен това, банските съхнат бързо и без да се налага да ги сушите машинно.

Сутиени

Сутиените съдържат еластични влакна. Те се увреждат от високите температури в сушилнята. Лесно се разтягат и губят подпорната си функция, която е така важна за бюста.

Черги, килими, изтривалки с гумена основа

Във всеки дом има поне по една постелка, чиято основа е гумена. Такива килимчета, постелки, изтривалки не трябва да се слагат в сушилнята, защото се увреждат лесно. При висока температура гумените основи могат да се повредят, а и да навредят на самата машина.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay