Символика на цветята - Маргарита е орисана да бъде здрава, Роза е непоколебима

Далия крие много таланти

09.04.2023 | 11:40 Редактор: Елеонора Танева
Символика на цветята - Маргарита е орисана да бъде здрава, Роза е непоколебима

Днес празнуват всички, които носят име на цвете. Освен че звучат красиво, тези имена имат и символика:

Роза

Тя е едно от най-царствените цветя в растителното многообразие. Тя символизира дълбока любов, концентрация, интелект, баланс, но и страст. Неслучайно по повод празници, свързани с любовта и обичта се подаряват рози. Розата е белег на преданост и отдаденост към някого. Хората, носещи това име са смели, изглеждат по-млади от възрастта си, а в живота не се колебаят да взимат решения.

Гергина (Далия)

Гергината или наричана още далия е прекрасно цвете с голямо разнообразие в цветовата гама. Гергината символизира грация, нежност и сила на духа. Носещите това име са креативни хора с много таланти.

Маргарита

Цветето маргарита означава щастие, позитивен поглед към живота, слънчево настроение и радост и внимание към простите неща в ежедневието. Маргаритата символизира още хармония и здраве.

Ива

Ивата е върба, която символизира меланхолично настроение, замечтаност, а понякога и тъга.

Върбовата клонка е много важна за Цветница. Тя е централна символна вещ за празника. Върбовата клонка символизира влизането на Исус Христос в Йерусалим. На утринната молитва свещеникът прекадява върбовите клони и им чете молитва. След това те се раздават за благословия, късмет, успех в живота и любовта.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg.