Раздадоха наградите ИКАР. Бакалова призова актьорите: Бъдете вдъхновени

Алек Алексиев, Яна Титова и дъщерите им се появиха с тениски с надпис "Морфов"

28.03.2023 | 18:10 Редактор: Петя Кръстева

В световния ден на театъра в София раздадоха наградите ИКАР. Антон Радичев взе приза за изключителен принос към българския театър.

"Малко късно, но по-добре късно, отколкото никога", бяха думите на Радичев минути, след като получи престижната статуетка.

"Много са ролите, които съм изиграл на сцената на Народния театър, но може би една от най-запомнящите се, защото на мен специално ми казват, че съм Радичков актьор, са "Опит за летене", в "Суматоха" и в "Януари" на Йордан Радичков", коментира той. 

Актьорът Светослав Добрев беше отличен с приза за поддържаща мъжка роля за Санчо Панса в "Дон Кихот".

"Всеки, който влезе в това пространство - във всеки един театър, ще намери светове, които никога не е виждал, ще преживее неща, които никога не е преживявал. Ходете на театър, за да изживеете повече от един живот", призова той.

Сред гостите на събитието беше и българската актриса, добила популярност в Холивуд - Мария Бакалова. 

"Искам да пожелая на всички да бъдат вдъхновени. На колегите - да продължават да вдъхновяват хората и нека запазим детското и да вярваме, защото както казваме в една наша пиеса, че именно в театъра човек може да намери сърцето си, дори тенекиения човек", обърна се тя към присъстващите.

Изненадата на гала-вечерта се оказа актьорът Алек Алексиев, който заедно със съпругата си Яна Титова и двете им дъщери излязоха на сцената с фланелки с надпис "Морфов". 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС