Ясно е кой ще присъства на коронацията на Чарлз III, в списъка са знакови фигури

Все още под въпрос са принц Хари и Меган Маркъл

17.03.2023 | 23:18 Редактор: Вяра Димова
Ясно е кой ще присъства на коронацията на Чарлз III, в списъка са знакови фигури

Разкриват се нови подробности около коронацията на Чарлз III, която ще се състои на 6 май 2023 г. Стана известен списъкът с поканените гости, в който фигурират много знакови фигури.

Едни от главните лица на тържеството ще бъдат престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън. Сестрата на Чарлз III, принцеса Ан, и братята му, принц Едуард и Андрю, са поканени на коронацията. Принцесите Юджийн и Беатрис също ще присъстват на празничното събитие.

Принц Джордж, най-големият син на принц Уилям и Кейт Мидълтън, ще играе "ключова роля" в коронацията.

Кралският историк Хюго Викърс отбеляза: "Участието на Джордж осигурява правилната символика за бъдещето на монархията. Момчето определено ще запомни това ярко събитие до края на живота си".

Очаква се принцеса Шарлот и принц Луи да дойдат да подкрепят своя дядо на големия ден. Принц Албер от Монако и съпругата му Шарлийн потвърдиха пред People, че ще пристигнат също на 6 май.

Що се отнася до посещението на принц Хари и Меган Маркъл, за което се говори толкова много в пресата, въпросът остава открит. След публикуването на мемоарите си The Spare, херцогът на Съсекс говори за кралското семейство в интервю: "Много неща могат да се случат от време на време".

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС