Суха кожа на лицето? Ето как да я поддържате хидратирана

Вечерно време преди лягане е важно да нанасяме крем

22.02.2023 | 22:07 Редактор: Ирена Бакърджиева
Суха кожа на лицето? Ето как да я поддържате хидратирана

Приемът на достатъчно количесво течности е от ключово значение за поддържане на кожата добре хидратирана. Минималното количество течности, които трябва да приемаме на ден, е 1,5 л. При повишена физическа активност обаче, както и при кърмене или наличие на някои заболявания, отделянето на течности се повишава, ето защо трябва да приемаме по 2,5 литра вода на ден.

Препоръчително е външната хидратация чрез прилагане на хидратиращи кремове да е част от ежедневната грижа за кожата. Важно е да се прилага хидратиращ крем както сутрин, така и вечер, след старателно почистване на кожата. Това осигурява защита на епидермиса от действието на външните агресивни фактори. По този начин се забавя стареенето на кожата и се забавя нейното прекомерно изсушаване.

Вечерно време преди лягане е важно да нанасяме крем, който е с по-обогатена формула, отколкото този, който използваме сутрин. По това време кожата поема по-голямо количество активни съставки и се възстановява в по-голяма степен, отколкото през деня. Ето защо това е идеалният момент кожата да бъде подхранена със специфична грижа, която е по-обогатена на различни съставки, които епидермисът да поеме в големи количества.

Препоръчително е след 25-годишна възраст или, по-рано, при наличие на суха кожа да се нанася нощен крем вечер преди лягане, за да може кожата да се поддържа хидратирана и да се осигури подхранена и сияйна визия при събуждане.

Прочети още в Puls.bg.

Снимка: Pixabay