С тези витамини ще добиете сияйна кожа

В съчетание с правилните козметични продукти можем може да имаме перфектна външност

31.01.2023 | 23:09 Редактор: Вяра Димова
С тези витамини ще добиете сияйна кожа

Витамин А, наричан още ретинол, има кератолитично - ексфолиращо действие и осигурява полезните си ефекти в кратък срок - само за седмица. Той допринася за елиминиране на мъртвите клетки, които, когато се натрупат в по-големи количества, отнемат от сияйността на кожата и подчертават бръчките по нейната повърхност.

Този витамин благоприятства обновяването на епидермиса, както и неговите функции, които естествено се забавят след 50-годишна възраст. В дългосрочен план витамин А стимулира производството на колаген, който допринася за еластичността и стегнатия вид на кожата, но също така защитава и интегритета на еластина.

Витамин С

Витамин С се съдържа естествено в кожата, но неговата структура се нарушава под действието на замърсяването на въздуха и слънчевите лъчи. Ето защо е важно да го осигуряваме на кожата чрез козметични продукти. Този витамин допринася за възстановяване на сияйността и естествения блясък на кожата. 

Витамин В3

Витамин В3, известен още като ниацинамид, е витамин с поливалетно действие. Той допринася за намаляване на възпалението и има ефективно действие както срещу акне, така и срещу розацея. Ниацинамидът благоприятства бариерните функции на кожата, тъй като стимулира производството на серамиди и предотвратява изпарението на влагата, която се задържа в кожата.

Четете повече по темата в Puls.bg.

Снимка: pixabay