Отървете се от белезите с тези домашни средства

Получават се заради прекомерното натрупване на клетки в засегнатата зона

01.02.2023 | 22:40 Редактор: Петя Кръстева
Отървете се от белезите с тези домашни средства

Белезите са нещо, което със сигурност не искате да виждате по кожата си. За съжаление, те могат да се появят по много причини и да имат различна степен на видимост. Белег може да остане от всичко – от драскотина до сериозно нараняване, изгаряне, акне и още много други. Белезите са следствие от нормалната реакция на кожата след каквото и да е нараняване. Клетките на кожата, които отговарят за регенерирането след нараняване от какъвто и да е тип, имат за задача да ускорят заздравяването. Понякога в случаите, когато раните са по-дълбоки, остават белези заради прекомерното натрупване на клетки в засегнатата зона. Ето защо някои белези са доста по-удебелени от други.

Краставица и кисело мляко

Краставиците имат противовъзпалителни свойства, защото са много богати на флавоноиди – вид антиоксидантни съединения, които регенерират кожата. Киселото мляко има изсветляващ и регенериращ ефект благодарение на млечната киселина в състава си.

Масло от семена на шипка

Шипковото масло е изключително богато на витамин С и антиоксиданти. Те в съвкупност стимулират деленето на клетките и тяхната регенерация. Освен тях, маслото от семена на шипка е много богато и на мастни киселини, които хидратират, омекотяват сухата и груба кожа, стимулират възстановяването и регенерацията.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay