Тези грешки при тренировките у дома могат да доведат до травми

Не правете прекалено тежки упражнения

20.02.2023 | 20:28 Редактор: Вяра Димова
Тези грешки при тренировките у дома могат да доведат до травми

През последните 2 години много хора започнаха да тренират вкъщи, за да компенсират недостатъчното движение вследствие на редицата рестрикции, свързани с пандемията. За мнозина това си остана навик, който продължават да поддържат и днес. Тренировките вкъщи са много ефективни и могат да дадат добри резултати, стига да сте сигурни, че ги правите правилно.

Има някои грешки в изпълнението на домашни тренировки, които могат да доведат до болки, травми и други здравословни проблемиКои са грешките при тренировките вкъщи, които причиняват травми и болки?

Правите прекалено тежки тренировки

Една от грешките с домашните тренировки е, че не смятате, че може те да са твърде интензивни. Сравнявате тежестта им с тази във фитнес залата, където има оборудване с големи тежести. Една домашна тренировка обаче може да бъде не по-малко тежка за тялото заради интензивността си.

Преследвате прекалено бърз напредък

Друга причина за поява на болки и травми при домашните тренировки е бързането. Ако искате да постигнете целите си моментално и да напреднете бързо в тренировките, трябва да знаете, че това отнема време. Бързането и пресилването са предпоставки за травми, а и не водят до реални резултати. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay