Принцеса Даяна месеци преди катастрофата: Щастлива съм, че съм свободна

Продават на търг нейни писма

14.02.2023 | 14:47 Редактор: Искра Ангелова
Принцеса Даяна месеци преди катастрофата: Щастлива съм, че съм свободна

Повече от щастлива съм, че имам свободата си и смятам, че съм голяма късметлийка, че имам втори шанс. Това пише принцеса Даяна в едно от писмата си до нейна приятелка малко след развода си с принц Чарлз.

Писмото от септември 1996 г. е изпратено само няколко месеца преди нейната трагична кончина вследствие на автомобилна катастрофа.

Трогателната бележка на принцесата, както и други нейни писма, ще бъдат продадени на търг. В едно от тях, по Коледа, тя разкрива надеждите си за една по-лесна и успешна 1997-а година. И изтъква, че след развода си смята да посрещне 25 декември в чужбина.

"Ще надвия себе си, ако остана тук", твърди тя, споделяйки плановете си със своята близка да отиде някъде "на слънце".

Смята се, че след като се развела с тогавашния принц Чарлз, Даяна останала сама в двореца Кенсингтън за Коледа '96. Ала според въпросното писмо, тя е уреждала пътуването си в чужбина. Не е ясно обаче дали го е осъществила.

"Коледното писмо от 1996 г. е сърцераздирателно. Имаме предимството на погледа назад, разбира се, и знаем какво се случи с нея през 1997 г. Това наистина е трагично писмо в това отношение", споделя Мими Конъл Лей от известен британски аукцион.

Снимка: БГНЕС

Четете цялата статия в tialoto.bg.