Нямате гадже на Свети Валентин? Ето как да се позабавлявате и сингъл

Този празник може да е труден за необвързаните

13.02.2023 | 23:15 Редактор: Ирена Бакърджиева
Нямате гадже на Свети Валентин? Ето как да се позабавлявате и сингъл

Свети Валентин може да е труден за необвързаните. Някои от тях се натъжават, тъй като нямат партньор, който да ги изненада с подарък, мил жест, резервация или романтична среща. А и гледането на снимки в Instagram на щастливите двойки и начина, по който те прекарват празника, не помага, а още повече вреди на самочувствието. Ето какво да правите на Деня на влюбените, за да се почувствате по-добре, ако нямате партньор.

Пробвайте нова рецепта

Някои дами обичат да готвят и това ги разтоварва. През седмицата сигурно бързате да спретнете някое по-традиционно и лесно ястие, защото сте заети с работа, учене, излизания, гледане на любим сериал. Сега е времето да се развихрите в кухнята! Опитайте тази по-сложна рецепта, за която все не ви остава време. Отидете до магазина, купете всичко необходимо, отделете време за готвенето, постарайте се. Направете нещо екзотично и различно, което не сте опитвали. Така ще се разнообразите, ще поглезите себе си със страхотната вечеря и ще имате нещо вкусно за хапване, докато гледате телевизия, съветва американският Cosmopolitan.

Забавлявайте се с приятели

Може да сте необвързани, но това не означава, че трябва да сте сами. Обадете се на приятелите, които също нямат гадже и направете планове за вечерта. Може да направите заедно нещо, за което все ни ви остава време, или просто да ги поканите на гости, да купите вкусни снаксове и мезета, вино и бира, да послушате музика, да поиграете игри и да гледате любимо предаване. Споделяйте си, танцувайте, отидете на бар и опитайте нови коктейли.

Говорете по телефона

Ако не ви се излиза, за да не се натъкнете на щастливи двойки, или не желаете да организирате домашно парти, все пак може да се чуете с близки. Забравете за чатовете, по-добре се обадете по телефона или по FaceTime на роднини и приятели, с които отдавна не сте се виждали или с които все говорите за кратко. Отделете време за по-дълъг разговор, разкажете си какво ново става в животите ви, отдайте се на мили спомени от годините. Сипете си чаша вино, докато разговаряте и така настроението ви ще стане още по-добро.

Прочети още в teenproblem.net.

Снимка: Pixabay