Ивайло Лаков става главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria

Той е главен редактор на сп. Bloomberg Businessweek Bg и водещ на „Светът е бизнес“ и „Клуб Investor“

06.02.2023 | 09:30
Ивайло Лаков става главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria

Главният редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg и водещ на утвърдените бизнес предавания „Светът е бизнес“ и „Клуб Investor“, излъчвани в ефира на единствената бизнес телевизия в България, Ивайло Лаков, поема поста главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria.

"Поемането на оперативните функции на единствената бизнес телевизия у нас за мен е истинско предизвикателство, но и шанс да модернизирам и развия още повече програмното съдържание на Bloomberg TV Bulgaria. Оставам посветен на чистата журналистика, която преди всичко се опира на фактите и професионалната експертиза."

Лаков е едно от най-изявените имена в икономическата журналистика у нас. Той започва своята кариера още през 1994 г. в БНТ, където трупа опит в специализирани предавания като репортер, водещ и отговорен редактор. Трупа ценен опит и в корпоративния сектор.

През 2006 г. Ивайло Лаков става част от екипа на Инвестор.БГ, където разработва свой сайт. В телевизията се завръща през 2011 година при старта на Bulgaria ON AIR, която тогава е икономическа медия. В продължение на 4 години води ключовите за програмата на телевизията предавания „Денят ON AIR” и „Клуб Инвестор”.

По-късно се присъединява и към екипа на първата бизнес телевизия у нас - Bloomberg TV Bulgaria. Той води бизнес предаването с разширен коментар по макроикономически теми „Светът е бизнес“, както и „Клуб Investor“, което е насочено към най-важните геополитически и икономически теми от седмицата.

През 2021 година Лаков става и главен редактор на списание Bloomberg Businessweek в България, след разширяването на сътрудничеството между Investor Media Group и световната медийна компания Bloomberg LP и стартът му у нас.

Въпреки че ще ръководи оперативните функции на бизнес канала, той ще продължи да води и предаванията „Светът е бизнес“ и „Клуб Investor“, както и ще продължи да бъде главен редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg.

Досегашният главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria Таня Кръстева реши да поеме по нов професионален път, екипът на Investor Media Group ѝ пожелава успех!