6 тенденции в интериора, които са достъпни за всеки

27.01.2023 | 13:58 Редактор: Искра Ангелова
6 тенденции в интериора, които са достъпни за всеки

В началото на всяка година нетърпеливо отправяме поглед към тенденциите в интериора, които ще са актуални през следващите 365 дни. Някои от нас го правят, защото им предстои покупка на жилище и обзавеждане или пък ремонт на настоящия им дом, а други се вълнуват просто, защото искат да са в крак с модата и с най-новото в дизайна. Ако и вие сте от този тип любопитни личности, които искат домът им да бъде в унисон с тенденциите, вижте някои от водещите акценти през 2023-а в интериорния дизайн.

Златни мотиви

Бляскави като залеза, топли и елегантни, златните нюанси са една от тенденциите, които ще владеят 2023-а. Няма да сгрешите, ако в интериора си добавите елемент със златна окраска. Не е задължително това да е много скъпа мебел, ако сте с по-ограничен бюджет. Може да е златна ваза, табуретка  със златист акцент или пък шкаф със златни орнаменти, подходящ за хола и дневната.

350

Фотьойл в стил `60-те

През последните години като че ли фотьойлите бяха на по-заден план при избора на мебели. Хората се насочваха по-често към удобните дивани, на които освен да седнеш, можеш и да полегнеш. Но ето, че е време фотьойлите да се завърнат на сцената като една от водещите тенденции през 2023-а. 

Освен че креслото представлява изключително удобна мебел, не струва колкото цяло обзавеждане и все пак е напълно достатъчен като акцент, който да промени визията на стаята. Ако търсите тенденция в интериора, която няма да ви се отрази на бюджета, но пък ви държи в крак с модата, това е фотьойла в стил 60-те години на миналия век. 

Характерно за този тип мебел е високият и издължен гръб. Красиви и елегантни предложения за фотьойли може да разгледате в сайта и магазините на "Мебели Виденов".

margo

Кажете "Да" на извивките и нестандартните форми

Оригиналният дизайн, разчупените форми и гъвкави линии са сред актуалните теми в интериорния дизайн. 

Много често една мебел може да е направена от семпъл материал, но дизайнът да е онзи детайл, който превръща предмета в изкуство. Това важи с пълна сила за модели мебели, които са с разчупена и гъвкава визия. Чупките, ъглите, дори понякога леката недодяланост на една маса или стол са този акцент, който ги прави забележителни и водещи в интериора на дома.

Ако сте почитатели на подобни нестандартни форми и сте отворени към по-различни предложения, можете да изберете нова холна маса или столове с чупки. Така, без да правите цялостен ремонт или обзавеждане, ще можете да обновите интериора у дома.

20100

Мотиви от океана

Океанът и морето са вдъхновяващи теми, които вълнуват почти всеки от нас. Не малко са хората, които обожават морската шир и романтиката, с която свързваме океана. Безкрайна синева, изгряващо или залязващо слънце на хоризонта са гледки, за които жадуваме всяка година. Оказва се, че морето е вдъхновение и за интериорните дизайнери, защото сред водещите акценти през тази година те са посочили именно океанските мотиви.

Синият цвят в интериора във всички негови красиви нюанси, ще бъде на мода през 2023-а. Това означава, че можем да наблегнем на синьото не само боядисвайки стените или таваните си, но и при мебелите, които избираме. 

В "Мебели Виденов" може да разгледате интригуващи предложения за обзавеждане в различни нюанси на синьото. 

divan

Акцент върху аксесоарите

Осветление, картини, вази, декоративни възглавници, килими, кухненски аксесоари и сервизи за хранене - това са най-основните аксесоари в дома, които периодично обновяваме. Аксесоарите са важни елементи, защото придават автентичност на дома ни, създават дух и усещане, че тази къща е наша. Именно чрез избора на определен тип осветление или пък декорация ние показваме част от себе си и всеки, който прекрачи дома ни, може да добие представа за нашата личност - какво харесваме, какви са нашите интереси. 

Ако искаме да променим нещо в интериора на дома, но възможностите ни са ограничени, най-достъпният начин е да го направим като купим нови аксесоари и подменим някои от старите. Дали това ще е нова настолна лампа за бюрото или нощното шкафче, дали нов комплект спално бельо или пък обзавеждане с декоративни възглавнички, изборът е голям.

009

Релаксиращи барбарони

През последните години трайно се настани една тенденция в интериора, а именно - създаването на уютни, релаксиращи кътчета в дома. Ако допреди това подобни обособени местенца бяха по-скоро въпрос на личен вкус, то напоследък това е един от задължителните кътове за всеки дом, независимо колко голям е той. 

Ако и вие сте почитател на тази тенденция, но досега не сте я следвали, възползвайте се от момента и обособете релакс зона в апартамента или къщата си. Най-лесно това се постига с меки, пухкави барбарони или известни още като пуфове. Те са невероятно удобни, меки, лесни за преместване от стая в стая, идеални както за хола, така и за детската стая или пък двора. Дори и само един такъв стол да внесете в дома си, разликата ще се усети мигновено и стаята ще се преобрази.

Към която и тенденция да решите да се насочите, а може би ще са повече от една, не забравяйте, че най-важният акцент в дома ви сте вие и вашият личен вкус. Тенденциите са само пътеводител, който ни насочва и помага да изберем подходящото обзавеждане. Всичко останало зависи от нас и нашите предпочитания, интереси и усещания за дом и уют.

puf2

Снимки: "Мебели Виденов".