Причината за смъртта на дъщерята на Елвис Пресли остава загадка

Източници твърдят, че в рода има фамилна обремененост

20.01.2023 | 12:55 Редактор: Петя Кръстева
Причината за смъртта на дъщерята на Елвис Пресли остава загадка

Причината за смъртта на Лиса Мари Пресли остава все още официално неустановена, след като съдебният лекар в Лос Анджелис отложи официалното си решение.

По данни на CNN тялото на Пресли е било прегледано на 14 януари, но причината за смъртта не е била категорично отбелязана. Това означава, че след аутопсията не е установено категорично какво е причинило смъртта и на съдебния лекар му трябва още време, за да направи задълбочено изследване. Едва след като резултатите от тестовете излязат, лекарят ще може да определи причината за смъртта.

Лиса Мари Пресли почина на 12 януари, само няколко часа, след като беше откарана по спешност в болница със съмнения за инфаркт. Тя беше на 54 години. Според различни източници, певицата е имала семейна история със сърдечни проблеми – баща ѝ Елвис Пресли почина на 46-годишна възраст на 16 август 1977 година. Тогава той получава сърдечна аритмия с вентикуларна фибрилация. Това е състояние, при което сърцето започва да бие учестено и след това изведнъж спира.

Бабата на Лиса Мари и майка на Елвис – Гладис Лов Пресли, също умира много рано, едва на 46 години от сърдечна недостатъчност през 1958 година. Съпругът ѝ  пък умира от сърдечен удар през 1979 година на 63-годишна възраст.

Четете повече по темата на tialoto.bg

Снимка: БГНЕС