Как да подсилим детския имунитет в сезона на настинките и грипа?

Стресът намалява защитните сили на организма

19.01.2023 | 23:12 Редактор: Вяра Димова
Как да подсилим детския имунитет в сезона на настинките и грипа?

Ако сте родител, вероятно няма как да не разберете, че сезонът на настинките е настъпил. Често пъти той започва с лека и невинна хрема и кашлица, която обаче впоследствие се превръща във враг номер едно. Ето няколко начина, с които можете да подсилите детския имунитет и да преминете по-леко през този период:

Обърнете внимание на храненето на детето

Безспорно храната, която консумираме може да бъде най-голямото лекарство. Това се отнася както за нас, възрастните така и за нашите деца. Според препоръки на реномирани издания здравословната диета за деца включва много плодове и зеленчуци. 

Ограничете нивата на стрес

Стресът намалява защитните сили на организма ни и ни прави по-податливи на инфекции. Това се отнася и за децата ни. Уверете се, че детето ви има достатъчно време за игра, както и достъп до активности и срещи с хора, които го правят щастливо. 

Уверете се, че детето спи достатъчно

Всички ние имаме нужда от качествен сън, който да ни помогне да презаредим батериите и буквално да обновим телата си. Същото се отнася и за нашите деца. Новороденото бебе се нуждае от 12 до 16 часа сън на денонощие, докато за тийнейджърите са достатъчни 10 часа.

Повече по темата четете в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay