Защо да ядем по-често чиа? Изключително полезна е за сърцето

Семената ѝ имат много ключово значение за контрола на сърдечносъдовите заболявания

18.01.2023 | 16:23 Редактор: Искра Ангелова
Защо да ядем по-често чиа? Изключително полезна е за сърцето

Семената от чиа са едни от най-полезните и здравословни семена. Те са прекрасна добавка към закуската ви, а и към всякакви ястия, напитки, печива, десерти, защото са и изключително полезни за сърдечносъдовата система.

Заболяванията, свързани със сърцето и кръвоносните съдове, са едни от най-коварните и животозастрашаващи в световен мащаб. Високото кръвно налягане, високият холестерол са само част от проблемите, поставящи основите на хронични сърдечносъдови заболявания, които понижават качеството на живот и могат сериозно да застрашат здравето.

Някои други състояния и заболявания, като диабет, нездравословно хранене, заседнал начин на живот, бъбречни заболявания са само част от факторите, които предизвикват сърдечносъдови заболявания или ги усложняват.

Според healthline.com, семената от чиа имат много ключово значение за контрола на сърдечносъдовите заболявания, защото имат свойството едновременно да предпазват от тях и да подобряват състоянието при вече налични проблеми със сърдечносъдовата система.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.