Избягвайте черните и безформените дрехи, състаряват ви

Жените често допускат грешки, които ги карат да изглеждат по-възрастни

17.01.2023 | 23:00 Редактор: Петя Кръстева
Избягвайте черните и безформените дрехи, състаряват ви

Ако сте жена, прехвърлила 30-е, вероятно с усмивка си спомняте първите си опити в областта на грима – прекалено силни сенки, пластове спирала и лошо подбран цвят фон дьо тен. След стотиците изчетени страници със съвети относно визията би трябвало вече да сме наясно със силните и слабите си черти, както и с начините, с които да ги прикрием или подчертаем. Уви, понякога се улавяме, че все още допускаме някои грешки, които могат да ни състарят и да добавят ненужни години към визията ни. Кои са те и как можем да ги коригираме? 

Обличате се изцяло в черно

В представата на всички черното е цвят, който ни помага да изглеждаме по-слаби. Но дали това наистина е така? Черният цвят около лицето е прекалено силен и подчертава всяка бръчка. Ето защо може би не е лоша идея да помислите върху това и да дадете превес на по-светли тонове. Или поне да носите такива в областта около лицето. Например разкопчана бяла риза, която да комбинирате с черно. И запомнете, ако искате да изглеждате по-слаби, носете по-тъмни дънки.

Носите безформени дрехи

В старанието си да прикриете няколкото килограма в повече, вероятно сте склонни да носите широки дрехи. За съжаление, те могат да ви накарат да изглеждате по-пълна. Ако сте във форма, носете прилепнали дрехи. Ако пък не – отново носете по-тесни дрехи, просто не толкова плътно прилепнали, особено в областите, които не искате да подчертавате. За да видите как изглеждате отстрани – застанете срещу голямо огледало и си направете снимка. Това се отнася и за дънките. Модели, които са прекалено еластични – след време ще се отпуснат и ще направят тялото ви да изглежда по-безформено.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay