Forbes обяви най-успелите българи, продуценти се наредиха до Гришо и Стоичков

Класацията на изданието се оглавява от актрисата Мария Бакалова

16.01.2023 | 19:10 Редактор: Тодор Петров
Forbes обяви най-успелите българи, продуценти се наредиха до Гришо и Стоичков

Сред най-успелите българи у нас са телевизионните продуценти. Това е заключението на годишната класация на Forbes за България, публикувана на сайта на изданието. Шест от първите 20 звезди се занимават с телевизионна продуцентска дейност. 

За втора поредна година класацията на изданието се оглавява от най-успешната българска актриса в Холивуд - Мария Бакалова. След нея се нарежда първата ни ракета в тениса - Григор Димитров. Третото място е за най-успелия български футболист - Христо Стоичков. 

Редом до Стоичков са имената на телевизионните продуценти Иван и Андрей, както и на друг техен колега - Магърдич Халваджиян. Изданието позиционира в топ 10 и новия ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели златните медали от Световното първенство. 

Сред най-успелите българи безспорно стои и авторът на романа "Времеубежище", който беше включен в престижните класации на Guardian и New York Times за една от най-добрите книги на годината - Георги Господинов. След него в класацията е един от най-обичаните български изпълнители - Любо Киров.