Кои напитки да изберем при главоболие?

Бадемово мляко, сок от грозде, вода с лимон и лют пипер

16.01.2023 | 11:07 Редактор: Тодор Петров
Кои напитки да изберем при главоболие?

Главоболието може да се дължи на стрес, дехидратация, недоспиване, глад, високо кръвно, предменструален синдром, излагане на силно електромагнитно поле, дори на магнитни бури, слънчеви изригвания и т. н. 

Някои храни и напитки също могат да доведат до мигренозно главоболие. Ако имаме чести прояви на това неразположение, винаги е важно да се допитаме до лекар. Въпреки това е добре да знаем кои напитки могат да ни помогнат да намалим болките в главата.

Бадемово мляко

Полезните бадеми са богати на магнезий, който е важен минерал. Според западни проучвания, хората, при които той е в по-ниски стойности, страдат по-често от мигрена. Изследванията показват, че магнезият може да помогне за облекчаване на мигренозното главоболие и дори да предотврати бъдещи пристъпи на мигрена. Бадемовото мляко е чудесно да се консумира самостоятелно, да се добавя към смути, овесена каша и т. н.

Сок от грозде

Ако имате възможност, приготвяйте си го у дома. Гроздовият сок е добър източник на магнезий, важен минерал, който е свързан с подобряване на пристъпите на мигрена. Дефицитът на магнезий може да е причина за недобро предаване на нервни импулси, което може да играе роля в пристъпите на мигрена, смятат учените.

Вода с лимон и лют пипер

Лютият пипер е известен с употребата си при болка и възпаление благодарение на съединението си капсаицин. Капсаицинът блокира един от невротрансмитерите, които изпращат сигнали за болка към мозъка. Лимоновият сок пък подобрява храносмилането, освежава. За да си приготвите напитката ще ви бъде необходима чаша приятно топла вода към която да добавите пресен лимонов сок и малко лют пипер.

Четете повече в az-jenata.bg