6 идеи за празнични подаръци в последния момент

Понякога е трудно да изберем нещо хубаво за приятелите и членовете на семейството, които вече имат всичко

25.12.2022 | 12:25 Редактор: Ирена Бакърджиева
6 идеи за празнични подаръци в последния момент

В последния момент още нямате подарък? Понякога е трудно да изберем подходящ за приятелите и членовете на семейството, които вече имат всичко. Събрахме седем страхотни идеи за подарък с малко време за подготовка.

1. Албум със снимки и споделени спомени

Когато годишният подарък се превърне в досадна задача в списъка, чувството на разочарование може бързо да се появи. Нямате идея какво да подарите на брат си или снаха си, които така или иначе могат да си купят всичко сами? Какво ще кажете за албум със снимки, пълен с красиви спомени? 

По-специално членовете на семейството и приятелите се радват на личен подарък със снимка, направен с любов. Поглеждайки назад към споделените мигове заедно – има ли нещо по-хубаво? Изработката на фотоалбум не изисква много материали, нито е особено скъпо, изисква се само малко креативност и гарантирано ще бъде добре прието!

2. Създайте нови спомени на професионална фотосесия

Какво ще кажете за професионална фотосесия? Това, което на пръв поглед звучи скъпо, не е задължително да направи дупка в портфейла ви. В Instagram има достатъчно фотографи, които търсят нови лица и мотиви или искат да разширят портфолиото си. Съответно със сигурност ще се зарадват, ако получат запитване от вас.

Много фотографи предлагат снимане за малко пари. И както всички знаем, питането не струва нищо. Ако всичко върви добре, новата снимка на брат или сестра за баба и дядо вече ще бъде готова!

3. Дейностите и нещата, които правите, не винаги трябва да са скъпи

Ако вече знаете, че човекът, който ще получи подаръка, обича дейности, какво ще кажете за съвместен поход? Може би във вашия район има места, които никога не сте посещавали, но винаги сте искали да откриете.

Бихте ли искали отново да отидете на театър или мюзикъл, или да посетите концерт или четене? Не е задължително да е билет за Елтън Джон за 200 евро, определено има събития в най-близкия град, за които можете да си купите билет за малко пари.

4. Подарете тематични вечери

Мина твърде много време от последната ви ваканция в Италия? Италианска храна а ла пица и паста, чаша хубаво червено вино, тирамису за десерт и подходяща музика на фона – подобна тематична вечер може да върне Dolce Vita у дома за няколко часа, пише немският сайт rtl.de.

5. За тези, които искат да правят добро

Ако искате да направите нещо добро за своя партньор и искате да се откажете от материални подаръци, тогава трябва да разгледате по-отблизо предложенията на определени организации. Когато откриете нещо, което може да ви свърши работа, можете просто да изберете дарение по ваш избор и да го дадете от името на получателя. Множеството животински и екологични организации определено ще бъдат доволни!

6. Създайте книга "Ако...".

Всеки, който редовно се мотае в социалните медии и платформата за вдъхновение Pinterest, със сигурност е попадал на книгата "Ако...". Книга (може да бъде малка или голяма като фотоалбум), с която сте подготвени за спешни случаи и имате готово правилното нещо за всеки повод.

Снимка: Pixabay