Мъжката и женската енергия - как да намерим баланс?

Важно е да определите ролите, които ще ви помогнат да откликнете на нуждите на другия

18.12.2022 | 15:30 Редактор: Вяра Димова
Мъжката и женската енергия - как да намерим баланс?

Един от най-големите проблеми във връзките между мъже и жени е различието между мъжката и женската енергия. Заради тези различия се появяват множество неразбирателства, дисбаланси, конфликти и двусмислия, които могат да се окажат пагубни за връзките.

Има някои съществени разлики между мъжката и женската енергия.

Мъжката енергия е основно ориентирана към действието. Женската енергия е по-скоро възприемчива.

И мъжете, и жените носят от двата вида енергия. При различните хора двата вида енергия са различно застъпени. До голяма степен в това е и разковничето - доколко ще цари разбирателство помежду ви и каква ще е хармонията във връзката ви. Балансираността между женската и мъжката енергия в отношенията е ключът към щастието и успеха на връзката.

Как да балансирате женската и мъжката енергия във връзката си?

Приемете основната си енергия

Преди всичко е важно да сте наясно каква основна енергия носите самите вие. Ако сте жена, не е задължително женската ви енергия да е по-ярко осезаема. Много възможно е да излъчвате повече мъжка енергия, а женската ви енергия да е допълващ мотив на общото ви излъчване.

Определете ролите, които ще ви помогнат да откликнете на нуждите на другия

В повечето връзки единият партньор поема по-голяма част от инициативите, планира събитията, почивките, прави подаръци, готви или изненадва с мили жестове, показва обичта си по-отявлено. Ако другият е доста по-пасивен, това би могло да се прояви като проблем в бъдеще.

Съсредоточете се първо върху себе си

Една от най-честите грешки на повечето хора е фокусирането върху партньора без значение дали върху лошите или добрите му страни. Когато се вглеждаме само в грешките на партньора си или пък се стремим да му угодим, променяйки себе си, това внася изключителен дисбаланс в енергиите във връзката.

Четете повече на: az-jenata.bg.

Снимка: pixabay