Кои храни и напитки да избягвате по време на кърмене?

Шоколадът и какаото фигурират в забранения списък

28.11.2022 | 21:20 Редактор: Ирена Бакърджиева
Кои храни и напитки да избягвате по време на кърмене?

Шоколадът и какаото фигурират в списъка със забранените храни. Причината е, че биха могли да действат възбуждащо върху бебето и да нарушат съня. Действително в какаото се съдържат кофеин и теобромин, които имат ободряващо действие, но разумната консумация на истински, хубав шоколад и какао са по-скоро от полза за майката и не биха довели до ефекти върху бебето.

Черният шоколад е източник на магнезий и антиоксиданти. Две, три блокчета на ден или чаша топло мляко с какао дори биха подобрили състава на кърмата. Добре е да се избягва консумация на масовите млечни шоколади поради факта, че те съдържат големи количества хидрогенирани мазнини и захар, с които определено трябва да се внимава. Това се отнася до всички пакетирани сладкиши, които се предлагат в магазините - вафли, кексчета и всякакви други десерти.

Кафето не е категорично забранено по време на кърмене, но трябва да сте внимателни с него. Една чаша кафе сутрин веднага след кърмене няма по никакъв начин да окаже ефект върху състоянието на бебето. По-големи количества вече не са препоръчителни.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay