Английски художник предизвика фурор - отиде на прием при Чарлз III обут с крокси

Артисът бил облечен с костщм в клоунско черно-бяло каре

27.11.2022 | 14:55 Редактор: Ирена Бакърджиева
Английски художник предизвика фурор - отиде на прием при Чарлз III обут с крокси

Известният английски художник Дейвид Хокни предизвика истински фурор на приема в Бъкингамския дворец в чест на кавалерите на Ордена за заслуги, на който присъстваха множество хора на изкуството. По принцип на такива събития дрескодът за участниците са елегантни официални облекла. Но 85-годишния Хокни си позволи изключение, с което развесели изисканата аудитория, включително самия крал Чарлз Трети, съобщиха британски медии.

Да, той дойде с костюм, но в клоунско черно-бяло каре, каквато беше и вратовръзката му в палаво нарушение на цветовия баланс - при такъв шарен костюм е редно вратовръзката да бъде дюс. Но най-забавното е, че на краката си именитият художник имаше не обувки, а контрастиращи ярко жълти крокси, които са противопоказни за държавните приеми.

Чарлз Трети обаче изобщо не се обиди и с усмивка на лице направи комплимент на художника. "Тези жълти галоши пасват много добре на вашия образ", каза той на Хокни, цитиран от БГНЕС.

Все пак на фамилната снимка на кавалерите Хокни не попадна в центъра и бе сложен да седне най-накрая. Но дори и на фланга "жълтите му крака" се набиваха централно на очи.

Снимка: БГНЕС