Облекчете цистита с няколко лесни стъпки

Не забравяйте да пиете достатъчно вода

23.11.2022 | 11:27 Редактор: Петя Кръстева
Облекчете цистита с няколко лесни стъпки

Едва ли има жена, на която това състояние да ѝ е чуждо. Причините за неговата поява може да са охлаждане на организма, задържането на урината в пикочния мехур, запек, преумора, бременност и други. Циститът се появява главно при жени и се характеризира с чести позиви за уриниране, болки при уриниране и наличие на бактерии и кръв в урината. 

Симптомите му обаче все пак могат да бъдат облекчени с няколко лесни трика.

Избягвайте определени напитки

За определен период от време преустановете употребата на някои видове напитки: алкохол, кафе и цитрусови сокове. Те могат да раздразнят пикочния мехур и да направят симптомите по-осезаеми.

Сок от червена боровинка

Въпреки че ефективността на консумацията му не е напълно доказана, за много жени това е едно от първите неща, които пият, когато усетят, че се появява циститът. Ако усетите, че ви действа добре, можете да продължите да го приемате. Но не забравяйте, че това, което може да ви помогне най-много, е пиенето на достатъчно вода. Тя ще помогне на организма ви да се освободи от токсините и да остане хидратиран. В червената боровинка се съдържа витамин C – той ще ви е необходим, за да подсилите имунната си система и с негова помощ ще се справите с инфекцията по-лесно.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay