Две вълшебни съставки, с които да детоксикираме черния си дроб

Този орган е един от най-важните в човешкото тяло

21.11.2022 | 14:40 Редактор: Ваня Кузманова
Две вълшебни съставки, с които да детоксикираме черния си дроб

Можете да живеете без някои от органите си с по-второстепенна или не толкова жизненоважна функция, но без черен дроб това е невъзможно. Правилното хранене, въздържанието от алкохол, избягването на наситените мазнини и захарите са само част от нещата, които можете да направите в името на здравето на черния си дроб.

Има и една вълшебна комбинация от две съставки, които имат мощен детоксикиращ ефект спрямо черния дроб. Това са зехтинът и лимоновият сок.

Зехтинът е богат на мазнини, но те са есенциални и ненаситени. Това означава, че са необходими на организма, за да извършва определени функции. Полезните мазнини са незаменими и трябва задължително да присъстват в храненето, защото спомагат за усвояването на витамините, контрола на холестерола.

Лимоновият сок има прочистващ и антиоксидантен характер. Той стимулира храносмилането, метаболизма, отделянето на токсини от тялото.

За да детоксикирате черния си дроб с тази вълшебна смес, комбинирайте една чаена лъжица зехтин с една чаена лъжица лимонов сок, прясно изцеден. Разбъркайте сместа много добре. Изпийте на гладно.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay