Ето как да нанасяме правилно крема за лице

В зависимост от типа кожа могат да се използват различни продукти против стареене

20.11.2022 | 18:13 Редактор: Ваня Кузманова
Ето как да нанасяме правилно крема за лице

Рутината и ежедневната грижа за кожата както сутрин, така и вечер, означава гарантиране на една по-красива, здрава и сияйна кожа, която е предпазена от признаците на стареене, които се появяват с годините. Все пак, за да можем да се възползваме изцяло ефектите от грижата за кожата, тя трябва да бъде съобразена според нуждите. В зависимост от типа кожа могат да се използват различни продукти против стареене и поява на бръчки - за зряла кожа, обогатени продукти за суха кожа, продукти против пигментни петна, както и такива за кожа, склонна към акне. 

Невинаги е лесно да намерим правилните продукти, които както да са ефективни, така и да са подходящи за кожата ни, но е важно да се прилагат правилно, за да се постигне пълния им ефект. Обикновено нанасяме крема за лице върху суха кожа, но е установено, че това намалява значително неговата ефективност и действие върху кожата.

Защо не трябва да прилагате кремът за лице върху суха кожа?

Повечето хора имат навика да подсушават кожата на лицето си с кърпа, след измиване на лицето или вземане на душ, но всъщност именно така се нарушава действието на продуктите за грижа за кожата. За по-пълноценна грижа не трябва да подсушаваме кожата си преди нанасянето на крема или серума за лице. Това е така, защото влажната кожа всъщност благоприятства усвояването на продуктите, което подобрява ефективността им и осигурява проникване на активните съставки в дълбочина. Ето защо е важно да оставим кожата си леко влажна, след измиване на лицето, или да се нанесе малко термална вода върху кожата, за да може тя да се овлажни преди нанасянето на крема за лице.

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay