Маслото от чаено дърво - ключът към здравия скалп

То има лечебни свойства

14.11.2022 | 21:50 Редактор: Петя Кръстева
Маслото от чаено дърво - ключът към здравия скалп

Етеричното масло от чаено дърво е добре познато в грижата за кожата. То обаче има невероятни свойства по отношение и на косата. То има много мощни антибактериални и противогъбични свойства, които влияят много добре на скалпа, съответно и на косъма.

Маслото от чаено дърво има стимулиращи растежа на косата свойства - потиска възпаленията по кожата на главата. В допълнение то спомага за намаляване на лющенето на скалпа, потиска пърхота и сърбежа.

Етеричното масло е и много ефективно за освежаване на скалпа и косъма, защото действа избистрящо, ексфолиращо, премахва наслагванията и стимулира деленето на клетките. Крайният резултат е лъскава, жизнена коса с блясък и здрав вид на косъма.

Според Clinical Microbiology Review, цитиран от healthdigest.com, маслото от чаено дърво има лековити свойства, които ускоряват процесите на зарастване на раните и стимулират бързото делене на клетките. По тази причина е полезно в борбата с акнето, гъбичните инфекции и кожните раздразнения. Същите тези активни съставки спомагат и за подобряване на състоянието на косата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay