Ограничете цъфтежа на косата с няколко лесни трика

За да върнете красотата и жизнеността на косата си, трябва правилно да се погрижите за сухите и накъсани краища

08.11.2022 | 09:20 Редактор: Петя Кръстева
Ограничете цъфтежа на косата с няколко лесни трика

Накъсаните и цъфтящи краища на косата са сред най-често срещаните проблеми, с които много жени се сблъскват. Когато краищата на косата не са в добро състояние, цялостната ѝ визия се разваля. За да върнете красотата, лъскавината и жизнеността на косата си, вижте как правилно да се погрижите за сухите, накъсани и цъфтящи краища. В зависимост от това колко увредена е косата ви, краищата ѝ могат да се накъсат на две, но и на повече части. Колкото по-неправилна и недостатъчна е грижата за косата, толкова по-големи са мащабите на уврежданията. 

Ограничете термичната обработка

Колкото повече нагряващи уреди за коса използвате, толкова повече краищата ви ще страдат. Ако сешоарът, пресата и машата за коса са сред най-често употребяваните уреди за поддържане на прическата ви, неслучайно краищата ви са в лошо състояние. За да намалите увреждането и да дадете време на косата си да се възстанови, ограничете употребата на нагряващи уреди. Ако не можете да изключите напълно употребата им, задължително използвайте термозащитен продукт, който да предпази косъма.

Никога не си лягайте с мокра коса

Мократа коса е още по-уязвима към увреждания от сухата. Когато косъмът е мокър, той се начупва и накъсва по-лесно. Ако спите с мокра коса, краищата ви ще започнат да цъфтят и да се накъсват. Тежестта на главата, въртенето и усукването на крехките връхчета на кичурите предизвикват влошаване на състоянието им, цъфтеж и разслояване.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay