"Един мъж не стига" - време е за порция смях с Кръстьо Лафазанов и още...

Постановка разкрива какво се крие зад даден грях, зад даден избор на професия

11.11.2022 | 19:52 Редактор: Вяра Димова

"Един мъж не стига" - комична постановка, разкриваща какво всъщност се крие зад даден грях, зад даден избор на професия и изобщо защо всъщност. Премиерата ѝ е тази вечер, а в нея участва плеяда от известни актьори, сред които Кръстьо Лафазанов и Павел Иванов

Според Кръстьо Лафазанов, който влиза в ролята на съпруга, най-ценното в постановката са силните емоции, които изпитват всички герои.

"Всеки обича много силно някого, но не подходящия човек. Този, който той обича, обича друг и от това идват всички тези комични моменти, които са в пиесата. Става въпрос за морал, за съвсем човешки ценности в тази пиеса. Зад целия този смях, който хората усещат и виждат, има едни много силни чувства, има едни красиви моменти, поетични моменти. Много от хората се идентифицират с героите, което е ценното на тази пиеса'', сподели Лафазанов.

"Хората могат да очакват страхотна комедия на ситуацията, в която един любовен четириъгълник се разплита. В който любовникът, който играя аз, и съпругът Кръстю Лафазанов на една прекрасна дама на име Нина, която се изпълнява от актрисата Емануела Шкодрева, разбира се искат да се позастрелят помежду си, но в крайна сметка неочаквано заживяват заедно и то в една идилия, която се превръща в много смешна такава'', разказа Павел Иванов.

"Това, което мога да кажа за пиесата, е една реплика на моята героиня: "Е никога няма да разбера мъжете, че се чувстват най-добре в сигурни здрави женски ръце". Това е една много хубава комедия с френски шик, аромат на парфюм и цветя, красота и една супа от аспержи, която през цялото време минава като един мотив между героите'', казва Емануела Шкодрева.

Българският вариант на френската постановка е на режисьора Юрий Дачев.

"Екипът е много готин, с г-н Къци Лафазанов си партнирам много години вече за голямо удоволствие. Любим друг колега е Павел Иванов, който е познат на девойките, хубавите, като вас, Ема Шкодрева - една прекрасна колежка и моя милост. Винаги се забавляваме и някак в тази пиеса, и в повечето, забавлението е основно", споделя режисьорът Васил Драганов.

Продуцентът Денис Ставров разказва как се е зародила идеята за постановката - "Идеята дойде от Павел Иванов. Той е главното действащо лице това нещо да се случи. Той ни събра, целия екип с режисьора Юли Тачев също". 

От актьорския състав канят всички ценители на изкуството да се насладят най-новата комедийна постановка у нас. 

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.