Няколко начина да запазим авокадото свежо

То е изпълнено с изобилие от здравословни мазнини и фибри

10.11.2022 | 16:05 Редактор: Искра Ангелова
Няколко начина да запазим авокадото свежо

Авокадото е един от най-полезните плодове със солен вкус. То е изпълнено с изобилие от здравословни мазнини и фибри, които подпомагат всички важни метаболитни процеси в организма.

Както знаем, авокадото е нетраен продукт. След като се разреже и обели, то покафенява изключително бързо.

За да предпазите авокадото от покафеняване и за да го запазите свежо за по-дълго, вижте някои трикове, с които да му се радвате задълго.

Комбинирайте го с лук

Когато приготвяте нещо с авокадо, може да не ви трябва цялото му количество. Ако оставите половината авокадо, след няколко часа ще го откриете изцяло кафяво в хладилника. Определено не искате това. Можете да спасите оставащото авокадо, като го комбинирате с пресен нарязан кромид лук.

Лукът отделя съединения, които действат като консервант за авокадото и предотвратяват окисляването, съответно покафеняването. Покрийте нарязаното авокадо с резени кромид лук и го увийте с найлоново кухненско фолио. Лукът няма да промени вкуса на авокадото, така че нямате повод за притеснение.

Не изваждайте костилката

Костилката на авокадото има свойството да запазва неговата свежест. Ако ви трябва само половината от авокадото, използвайте тази част, която е без костилка. Другата част запазете заедно с костилката. Увийте плътно с найлоново фолио и съхранявайте в хладилник до следващото ползване.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.