Не подценявайте сухата кожа - важно е в продуктите да има емолиентни съставки

"Без сапун, тъй като това допълнително изсушава кожата", препоръча Томислава Ванкова

14.11.2022 | 09:00 Редактор: Искра Ангелова

Според статистиката между 1 и 3% от световното население страда от много суха кожа. Този проблем се отразява не само на състоянието на кожата, но може да причини сериозен дискомфорт.

Интересно съотношение е, че жените страдат доста по-често от суха кожа в сравнение с мъжете. Важно е да се взимат навременни мерки за подобряването на кожата.

"Причините за сухата кожа, както и предпоставките, могат да бъдат обширни, като например студеното време, от което всички сме потърпевши, от вятъра. Също така могат да бъдат и различни материи, които да причинят алергии, а могат да бъдат и изцяло вътрешни, като хормонални проблеми, метаболитни заболявания тип диабет", каза мениджърът реклама на Laboratorios BABE за България Томислава Ванкова.

По думите ѝ най-лесното нещо, което може да направим за сухата кожа, е хидратация и ежедневна хигиена.

"Когато избираме продукт за хигиена за суха кожа, абсолютно задължително е той да е по-алкален. Много е важно да има в състава емолиентни съставки, да гледаме да е нежен, да е задължително без сапун, тъй като това допълнително изсушава кожата", допълни Ванкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

От самата лаборатория предлагат душ олио. То е с 40% емолиентни съставки: "Това е продукт, който предлага на кожата да бъде измита, без да бъде наранена."

Ванкова подчерта, че сухата и дехидратирана кожа имат сходни признаци: "Възможно е тя се лющи и да предизвиква сърбеж. Основната разлика е дехидратираната кожа чрез малко по-интензивно хидратиране - може много бързо да възстанови здравия си вид. Докато сухата кожа изглежда по-зърнеста."

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Имала съм един крем на Бабе и не ми хареса, нямаш търпение да го измажа и да се свършва. Той беше за лято с фактор, може другите неща да са им хубави, но специално за много суха кожа, каквато е мойте, на Биодерма серията Хидрабио е най-добра. Според моя опит. Сигнализирай за неуместен коментар