Критиците постигнаха своето, Netflix променя "Короната"

Джуди Денч излезе с отворено писмо, че събитията в сериала са плод на въображението

26.10.2022 | 20:25 Редактор: Искра Ангелова
Критиците постигнаха своето, Netflix променя

Колкото и да не ни се вярва, критиците на "Короната" победиха и получиха своето.

Преди седмица Джуди Денч излезе с отворено писмо до Netflix, в което поиска преди началото на всеки епизод на кралската драма да бъде изписвано предупреждението, че събитията в сериала са плод на въображението. Реакцията ѝ бе провокирана от новия сезон на "Короната", в който са включени най-тежките събития за кралското семейство, включително разпада на брака между Даяна и Чарлз, пожара в замъка Уиндзор и провалянето на връзките на още две от общо четирите деца на кралицата.

Но не тези драматични събития притесниха дейм Денч, а по-скоро една определена сцена, в която принц Чарлз разговаря с бившия британски министър Джон Мейджър. По време на дискусията им, синът на кралицата иска от премиера да говори с Елизабет и да я убеди да абдикира, за да може на нейно място да седне именно той. Според Денч и самия Мейджър, такъв разговор не се е състоял и това е лъжливо представяне на събитията.

Искането на актрисата и премиера беше отправено директно към Netflix и създателите на "Короната". Те пожелаха преди всеки епизод да бъде изписвано, че събитията в него са плод на въображението на сценариста.

В началото от филмовата платформа не бяха много съгласни с предложението, но дни по-късно решиха да уважат молбата. В описанието на сериала в Netflix и Youtube вече е добавено пояснение, с което да се задоволят исканията на всички критици. 

"Вдъхновена от истински събития, тази измислена драма разказва историята на кралица Елизабет II и политическите и лични събития, които оформят нейното царуване", се казва в описанието.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС