Как да се справим с напуканите устни през есента и зимата?

Подхранвайте ги редовно, може да си направите домашен балсам

24.10.2022 | 13:24 Редактор: Тодор Петров
Как да се справим с напуканите устни през есента и зимата?

Агресивните атмосферни условия през есента и зимата са истинско предизвикателство за кожата. А кожата на устните е още по-уязвима, защото е тънка, нежна, не е снабдена с мастни жлези, които да я хидратират и предпазват допълнително. Много е важно да се погрижите за кожата на устните през есента, преди те да са пострадали от суровите условия.

Маски за през нощта

Прилагането на дълбоко хидратиращи маски върху устните за през нощта е много важно, за да се възстановят от суровите условия. Оставяйте маските за цяла нощ, за да може кожата на устните да попие в дълбочина от техните подхранващи и хидратиращи елементи.

Направете си балсам за устни

Готовите балсами за устни често пресушават кожата още повече, което ви кара постоянно да нанасяте още и още от тях. За да избегнете това, направете си домашен балсам, който да не съдържа петролни съединения, изсушаващи кожата.

Използвайте гъсти овлажняващи средства

Колкото по-гъсти са маслата, които прилагате върху устните, толкова по-добър е ефектът. Подходящи са кокосовото, какаовото масло и маслото от ший.

Включете витамин Е.

Добавянето на масло от витамин Е към грижата за устните е важно, защото той има подхранващи, дълбоко хидратиращи и възстановяващи свойства. В допълнение антиоксидантите в него действат регенериращо върху кожата на устните.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК