Забравете тези разбирания за парите, защото ви разоряват

Доставяйте си удоволствия, но внимавайте да не прекалите с разходите

12.10.2022 | 13:50 Редактор: Петя Кръстева
Забравете тези разбирания за парите, защото ви разоряват

Всеки има своите навици на харчене, които се основават на определени вярвания. Понякога ни се случва да направим прибързан разход за удоволствие и го разбираме по отрицателните цифри в бюджета ни. Какво толкова? Биха си казали някои. Е, това е само едно от погрешните вярвания за парите, които ни правят по-бедни. Вижте още няколко.

"Имам право да се отнасям добре със себе си"

Думи, с които често се утешаваме след труден период. Тогава ни се иска да се възнаградим за стреса, през който сме преминали.

Но такива харчове можем да си позволим само ако разполагаме с достатъчно пари и не ползваме кредитната си карта. Разбира се, трябва да си доставяме удоволствия, но е важно да пресмятате така разходите си, че да не се окажем отново в трудна ситуация и то финансова.

"Човек един път прави сватба, така че тегленето на банков кредит е възможно"

Много хора, които планират пищна сватба, не си правят добре сметката. Очакват да получат много пари от роднини и приятели, с които да върнат голяма част от банковия кредит. Погрешно вярване, което може да доведе до проблеми с партньора в даден момент, когато осъзнаете, че е можело да си организирате по-малка, семпла, но красива сватба, без да затъвате в големи дългове. Не бива и да се сравняваме с това кой каква сватба е имал, нали?

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК