Тези фактори допринасят за по-бързото стареене

Здравословното хранене е първата стъпка към доброто здраве и красота

11.10.2022 | 09:56 Редактор: Ваня Кузманова
Тези фактори допринасят за по-бързото стареене

Кои са факторите, които допринасят за по-бързото стареене?

Честа консумация на нездравословни храни

Знаем, че здравословното хранене е първата стъпка към доброто здраве и красотата. Според западни изследвания, честата консумация на преработени храни, колбаси, захарни изделия и т. н., както и строгите диети с дефицит на важни хранителни елементи, могат да ускорят стареенето на клетките.

Поддържате високи нива на кръвна захар

Високите нива на кръвната захар не са проблем само за хората с диабет. Те могат да причинят много здравословни проблеми, свързани с възрастта. Има връзка между стареенето и повишените нива на глюкоза и инсулин.

Ето защо е важно как се храните, защото консумацията на солени храни, захарни изделия, тестени изделия, сокове от кутия, алкохол, води до покачване на глюкозата. Високата кръвна захар се отразява дори на колагена, който е важен за ставите, костите и кожата.

Липса на редовна физическа активност

Вярвате или не, рискът от преждевременно стареене на тялото е по-висок при онези хора, които не спортуват редовно. Това се отразява не само на състоянието на кожата, но също така може да доведе до затлъстяване, сърдечни заболявания, инсулт, диабет, намалена мускулна маса и сила, намалена костна плътност и други.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК