Какви за ползите от консумацията на ядково мляко?

В бадемово мляко няма холестерол или наситени мазнини

10.10.2022 | 20:29 Редактор: Петя Кръстева
Какви за ползите от консумацията на ядково мляко?

Ядковите млека стават все по-популярни и предпочитани от хората, които не консумират по някаква здравословна причина животинско прясно мляко, искат да отслабват. Едно от тях е бадемовото мляко, което освен че е с чудесен вкус, има и положителни качества за човешкото тяло.

Помага при регулиране на теглото

В една чаша бадемово мляко се съдържат приблизително 60 калории, за разлика от 146 калории в пълномасленото краве мляко. Разбира се, добре е да избираме ядково мляко, в което няма захар. Бадемовото мляко е чудесно за смутита, добавяне към кафе, десерти, овесена каша и може да ни помогне в борбата с излишните килограми.

За здраво сърце

В бадемово мляко няма холестерол или наситени мазнини. Освен това, е с ниско съдържание на натрий и високо съдържание на здравословни мазнини, сред които омега мастни киселини, полезни за сърцето. Бадемовото мляко не води до покачване на кръвното налягане или поне на този етап няма такива данни.

За здрави кости

Въпреки че има по-малко калций в сравнение с животинското, бадемовото мляко все пак ни осигурява някакви количества витамин D и калций. Смята се, че консумацията му може да намали риска от артрит и остеопороза. Двата хранителни елемента са важни не само за костите, но и за зъбите.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК