Няколко трика, които ще накарат косата ви да расте като "луда"

За да предпазим косата от накъсване най-добре е да използваме естествени съставки

08.10.2022 | 12:00 Редактор: Ваня Кузманова
Няколко трика, които ще накарат косата ви да расте като

Всички мечтаем за дълга, красива, гъста, лъскава и здрава коса. За съжаление, не всяка от нас е надарена с такава – и тогава започваме да търсим всевъзможни начини, за да постигнем мечтата си. 

Оризова вода

Инфлуенсъри и влогъри се кълнат в чудесата, която тя може да направи с косата ви – да удвои обема ѝ, да я направи лъскава и гъста. Как да си приготвим тази чудодейна смес? Ще са ви необходими ½ ч. ч. бял ориз и 3 ч. ч. вода. Накиснете за 4 часа и след това отцедете. Получената течност изсипете в шишенце с пулверизатор и напръскайте косата си, след като сте я измили с шампоан. Този трик ще ограничи косопада и ще накара косата ви да расте, както никога досега.

Маска за коса

За да предпазите косата от накъсване най-добре е да използвате естествени съставки – те са в основата на всяка грижа, която е налична в магазините. За съжаление, количествата на ценните продукти в козметиката са толкова малко, че едва ли биха помогнали много за здравето на косата ви. Предлагаме ви една лесна маска, която ще направи чудеса с косата ви.

За целта: смесете 2 с. л. амла на прах (ще я намерите в магазините за биопродукти) и 1 с. л. шикайкай на прах (наличен отново в магазините за здравословни храни), добавете вода в такова количество, че да се образува паста. Сложете на косата и оставете да подейства един час. След това отмийте с вода и измийте косата си както обикновено. Нанасяйте на косата си веднъж седмично, за да хидратирате косата в дълбочина.

Масажирайте скалпа

За да ускорите растежа на косата и да подобрите кръвообращението ѝ масажирайте скалпа поне три пъти седмично – за предпочитане е да правите това като сложите на пръстите си няколко капки масло за бърз растеж на косата. Това ще ви подейства отпускащо, ще стимулира фоликулите на косъма и ще помогне за по-бързия растеж на нова коса.

Разресвайте косата много внимателно

Заплетената коса е много трудна за разресване, а формиралите се възелчета могат да доведат до косопад. Ако косата ви е прекалено гъста или пък точно обратното – слаба и чуплива – сложете на ръцете си балсам или маска и започнете да разресвате с пръсти. След това използвайте гребен с широки зъбци и завършете с лек масаж – това ще предпази косъма от накъсване и ще ускори растежа.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК