Елизабет II оставила ценен сантиментален подарък на Джордж, Шарлот и Луи

Децата отдадоха почит на погребението на своята прабаба, която ще помнят с добро

25.09.2022 | 10:43 Редактор: Теодора Патронова
Елизабет II оставила ценен сантиментален подарък на Джордж, Шарлот и Луи

Кралица Елизабет II бе погребана в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка "Уиндзор". На траурната церемония на 19 септември присъстваха нейните близки, сред които две от децата на принца и принцесата на Уелс. Принц Джордж и принцеса Шарлот отдадоха почит към своята прабаба, която несъмнено ще помнят с добро. След като камери показаха как момиченцето се покланя и проронва сълзи за покойната кралица, британски медии писаха, че тя оставя на нея и останалите деца в двора сантиментално наследство. 

По данни на списание Hello, Елизабет II e споделила с правнуците си нещо много ценно за нея, свързано с нейното любимо място в Royal Lodge в Уиндзор - Къщата за игра на кралицата, която е мечта за всяко дете.

Като дете Лилибет, както са я наричали, прекарвала голяма част от свободното си време в къща за кукли, построена в реален размер. Там тя и нейната сестра Маргарет обличали куклите и пиели чай заедно с тях. 

Къщата, която сякаш излиза от приказките, е подарена на Елизабет, когато тя е на 6 години. Тя я получава в знак на признателност на хората от Уелс към нейното многуважавано семейство. По-интересното е, че в нея има течаща вода, електричество, както и напълно оборудвани кухня, спалня, всекидневна и баня. 

Четете повече по темата в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК