Ретро парад за празника на София: Реставрирани класически автомобили по столичните улици

Посетителите можеха да разгледат около 300 стари коли

17.09.2022 | 12:39 Редактор: Ваня Кузманова

По случай празника на София за втора поредна година на площад княз "Александър I Батенберг" се проведе и ретро парад на автомобили. 

Посетителите можеха да разгледат около 300 стари коли. Сред тях редки и реставрирани класически модели. Любители на ретро колите на различни възрасти бяха дошли да видят машините от миналия век. 

Ивайло започва да се интересува от ретро автомобилите преди 10 години. До момента е реставрирал 4, а днес представя един от тях в оригинален вид. 

"Моделът е 69-а година, произведен е през 71-ва и е изцяло реставриран, характерно за него е, че го водят европейския Мустанг", каза Ивайло.

Харолд Лешкер 30 години е работил в една от големите немски компании за коли. Вече живее в България. Обича автомобилите и специално идва на ретро парада.

"Човек вижда емоциите на хората, които обичат тези коли и е хубаво, че тази култура още се среща по улиците", не крие радостта си Харолд. 

Събитието завърши с обиколка на атрактивните автомобили по централните столични улици.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Няма лошо, ама щеше да е по-добре някакви тематични и свързани с историята мероприятия да бяха измислили. Сигнализирай за неуместен коментар