Трикове, с които да се настроим по-бързо за работа след лятото

След като се завърнем в офиса, работните задачи не ни се струват забавни

13.09.2022 | 11:20 Редактор: Ирена Бакърджиева
Трикове, с които да се настроим по-бързо за работа след лятото

Доста дълго време чакаме отпуска – тези заветни две седмици, в които ще се откъснем от всеки и всичко, свързано с работата. Почивката е факт, всичко минава по мед и масло и е време да се завърнем в офиса. Тогава обаче преживяваме една малка депресия, тъй като работните задачи ни се струват всичко друго, но не и забавни. Какво правим тогава? Седим отнесени на компютъра, не можем да се концентрираме, а мислите ни се реят някъде в пространството... По всичко личи, че имаме нужда от почивка! Но как така? Та нали току-що се върнахме от ваканцията?! И всичко започва отначало...

Почистете добре, преди да заминете. Това се отнася както за работното ви място, така и за дома ви. Подредете разпилените листове от бюрото, организирайте бележките, които ви подсещат за какво ли не, почистете пощата си. Прегледайте спешните задачи – може би има някоя, която сте пропуснали?

Почистването и организирането на списъците и нещата, които трябва да правите ще ви помогнат да се предпазите от натрупване на прекалено много задачи. Отлагането им за след почивката само ще направи ситуацията по-трудна, защото междувременно ще са се натрупали и други задачи.

Това правило е приложимо и за дома ви – почистете с прахосмукачка, изхвърлете боклука, уверете се, че в хладилника не е оставено нещо, което може да се развали. Това може да ви спести много главоболия след това.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК