С безплатна храна и места за дрямка работодатели връщат служители си обратно в офиса

Работата в домашни условия все още е по-предпочитаният вариант

02.09.2022 | 20:21 Редактор: Петя Кръстева
С безплатна храна и места за дрямка работодатели връщат служители си обратно в офиса

Все повече ръководители на финансови компании са изправени пред задачата да върнат отново в офисите служителите, които по време на пандемията останаха вкъщи, а дори и след нея предпочитат да си вършат работата в домашни условия, става ясно от анализ на Ройтерс.

Директорите на фирми в сектора предлагат на служителите си все повече стимули като безплатна храна, тенис на маса и дори "пространства за уединение и съзерцание" в опит да ги върнат в офиса.

При хибридния модел на работа, позволяващ съчетаване на дейности от вкъщи и на работното място, служителите все повече предпочитат да остават по домовете си. Това показва и глобално проучване на "Адвансд Уъркплейс Асосиейтс" (Advanced Workplace Associates) сред 80 000 служители.

Статистиката разкрива, че там, където политиката на компанията изисква до два или три дни в офиса, реално служителите присъстват съответно 1,1 дни, 1,6 дни и 2,1 дни.

По думите на Кели Бийвър, главен изпълнителен директор за Великобритания и Ирландия на социологическата агенция "Ипсос" (Ipsos), недостатък на стоенето вкъщи е липсата на възможност за пълноценно общуване и създаване на контакти.

Изследването на Ройтерс отчита, че по-младият персонал във финансовата индустрия има предвид, че дистанционната работа може да повлияе на напредъка в кариерата. Това обаче не променя нагласите и търсещите работа често изтъкват дистанционната работа като предпочитание, съобщава БТА.

Лондонска консултантска компания в областта на недвижимите имоти посочва, че има все повече поръчки от свои корпоративни клиенти, които искат да модернизират офисите си с нови места за отдих и съзерцание като вътрешни градини, библиотеки и неформални зони с комфортни мебели.

Друга компания, базирана в Обединеното кралство, е започнала да предоставя душове, места за дрямка и услуги за пране за служители си, които работят до късно по тежки сделки.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК