Любовта ви куца?: Ето какви грешки вероятно допускате във връзката си

Трябва да умеем да премерим здравословната доза егоизъм

12.09.2022 | 06:30 Редактор: Петя Кръстева
Любовта ви куца?: Ето какви грешки вероятно допускате във връзката си

Любовните връзки изискват отдаване, внимание и работа. Да, прочетохте правилно – за да върви една връзка, за нея трябва да се полагат труд, усилия и грижа – точно както за всяко нещо в живота. Погрешно е да смятаме, че само любовта е достатъчна – рано или късно физическото привличане и страстта изчезват, за да отстъпят място на приятелството, дълбоката връзка и партньорството за цял живот. Добре е, встъпвайки във връзка, да имаме това предвид, за да не се окажем разочаровани по-късно. Независимо дали говорим за скорошна, или по-дълга връзка, винаги ще има неща, които бихме искали да подобрим, аспекти, по които да работим. По пътя ще допускаме и грешки, разбира се. Какви биха могли да бъдат те? 

Вие сте нездрави егоисти

В съвременния свят на почит са кариерата, материалните блага и запазването на собствената свобода. Но какво става, ако нашето "аз" е издигнато в култ? Твърде вероятно е да изпитаме затруднения във връзката. Тук не говорим за отричането от себе си, пълното отдаване и посвещаване на другия. Просто трябва да умеем да премерим здравословната доза егоизъм, без да изпадаме в крайности. Нека не се отричаме от женската си природа и бъдем грижовни, даващи и загрижени.

Предпочитате компанията на други хора

Партитата, нощният живот, срещите с приятели – това са вашите стихии. Няма нищо лошо да обичате общуването с хора и да сте контактна личност. Но замислете се – не отивате ли прекалено далеч? Може би от време на време е нужно да намалите леко темпото, да поговорите с вашия партньор и да изясните взаимоотношенията си. 

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Надали егоистите се имат за такива и могат да го осъзнаят. Сигнализирай за неуместен коментар