Родители с разменени полове: Не искаме децата ни да бъдат транс

"Ние сме нормални, не сме изроди, за каквито ни представят", споделят Джейк и Хана

09.09.2022 | 08:50 Редактор: Искра Ангелова

Млада двойка прикова медийното внимание върху себе си. Той е актьор, писател и филмов режисьор, а тя - бивш служител на армията. Джейк и Хана са транссексуална двойка, а пътят към това да станат родители не се оказа лесен.

Двойката има две деца от сурогатна майка, като второто се появи на бял свят преди няколко седмици. За децата са използвани яйцеклетки, събрани от Джейк по време на неговата хормонална терапия. Оплодени са от донорска сперма 2 години преди да срещне Хана.

"Баща на две деца? Това е повече, отколкото някога съм си представял. Просто изричането на тези изглежда е отвъд моята реалност", споделя той.

"Трудно е да си представя, че някога съм се съмнявала, че този живот е възможен. Има толкова много транс хора, които биха искали да имат връзка и семейство като нашето. Наистина сме големи късметлии", добавя Хана.

"Сурогатната майка, на която се доверихме - Лора, износи и двете ни момичета. Идеята за второто дете беше нейна. Тя ни се обади и каза: "Наистина ми хареса преживяването и с радост бих го повторила."

Джейк и Хана сключват брак през 2018 година. Признават, че са любящи, грижовни майка и татко, защото пътят им към родителството е изпълнен с препятствия: "Голям хейт се изсипа по нас. Някои казват: "Не бива да държите децата си около тези хора". Но когато някой ни срещне - мнението му се променя."

"Ние сме нормални, не сме изроди, за каквито ни представят. Хората си правят изводи на база предразсъдъци, без дори да говорят с нас. Но, честно казано, никога не бихме искали децата ни да бъдат транс. Животът е много труден, сблъскваш се с омраза", допълва Джейк пред "Дейли Мейл".

"Хората очакват от нас да имаме знамена с дъгата, разпръснати из цялата къща, и да възпитаваме децата неутрално по отношение на пола, което никога не ни е хрумвало. Обичаме дъщерите ни да бъдат в розово", казва още двойката.

"Има транссексуални хора, които говорят глупости. Но има много повече хора, които са против транссексуалните и казват наистина ужасни неща. Нека не се съсредоточаваме върху нито едно от двете, премахнете чувството на омраза", призовават те.

Оказва се, че Хана е била най-високопоставеният транссексуален офицер в армията, преди да я напусне, а сега работи в сферата на финансите. Тя служи на страната си в продължение на 10 години, а колегите ѝ - офицери и войници, напълно са я подкрепили в решението ѝ за пола.

"Децата ни са твърде малки, за да разберат термина "трансджендър". Но ние ще им обясним всичко, когато пораснат достатъчно. Ще пораснат с разбирането, че има всякакви хора по света и ще се отнасят с добро към всеки, независимо дали е транссексуален, черен, гей, християнин, мюсюлманин", категорични са двамата.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 1 година
Глухи ли са ушите ви,слепи ли саочите ви, не сте ли проумяли,чеда, има Рай, ноооо има и ад ... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 1 година
Господ осъжда този грях,нима незнаете какво пише в Библията-Божието Свято Слово ...??? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Rayna
преди 1 година
Послание на Апостол Павелкъм римляните:глава 1;от стих 19 надолуЧетете и размишлявате,моля... Сигнализирай за неуместен коментар