В борба с целулита: Ходете поне 30 минути на ден

При бягането се отделят хормони на щастието

29.08.2022 | 23:04 Редактор: Петя Кръстева
В борба с целулита: Ходете поне 30 минути на ден

Когато говорим за борба с целулита, всички средства са позволени – здравословно хранене, поемане на достатъчно количество течности, намаляване приема на сол, масажи, апаратни процедури и тренировки. Когато обаче става въпрос за упражнения, има значение какви точно са те и как влияят на тялото ни – някои ни зареждат с енергия, други натоварват главно мускулите, а трети пък са най-добри за дейността на сърцето. Кои са упражненията, които могат да ни помогнат при борбата с портокаловата кожа?

Ходене

Макар и да ви се струва прекалено лесно – ходенето е най-старото "упражнение". За него не ви е необходима специална екипировка, но същевременно то е един от най-достъпните варианти, за да повишим физическата си активност. Проучвания доказват, че ходенето може да намали симптомите на тревожност и депресия, да ви помогне да поддържате теглото си в норма и да намали кръвното налягане. Този тип тренировка може да се изпълнява на практика от всеки – без значение от пол и възраст. За да извлечете ползи от ходенето, старайте се да го правите поне 30 минути на ден. 

Бягане

Бягането само по себе си наподобява ходене, но с по-бърз ритъм. При него се освобождават ендорфини – т. нар. "хормони на щастието". Именно поради тази причина, ако денят ви е бил дълъг и стресиращ – вместо да си "почивате" пред телевизора или екрана на телефона – обуйте старите си кецове и се отправете към най-близкия парк. Само минути след това ще се чувствате по-спокойни, а след края на тренировката – преродени! Освен всички ползи за здравето, тичането ще ви насърчи да пиете и повече вода, а с помощта на потта ще се освободите от токсините, ще ускорите обмяната на веществата. За още по-голяма ефективност – нанесете загряващ крем преди тренировката и обуйте тесен клин. 

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК